- قابلیتهای جدید نرم افزار کنتورخوانی
- سری جدید دستگاههای Symbol
- تحویل نهایی نرم افزار
- برگزاری دوره آموزشی نرم افزار کنتورخوانی گاز
- عرضهی ویرایش جدید نرمافزار
- سیستم مدیریت محتوایی برای همه
- دلایل بروز رکود در بروزرسانی سایتهای سازمانهای دولتی
- اقدام محدودکننده به ضرر شماست
- جوگیر نشوید!
- وقتی که یک سایت تبدیل به یک بازاریاب میشود
بایگانی مطالب با موضوع سیستمهای بارکدی
پس از آن که برچسبهای بارکدی و بدون بارکد برای نصب روی کنتورهای گاز آماده شد لازم است نیروهای مأمور این کار به درب منازل مراجعه کنند و آنها را نصب کنند. اما جهت انجام بدون اشتباه این کار لازم است فهرست مشترکین به همراه مشخصاتی همچون شماره اشتراک، کد آدرس، نام و نام خانوادگی و نشانی آنها در اختیار این افراد قرار گیرد. به این منظور در نرم افزار چاپ برچسب بارکدی کنتور گاز گزارشی شامل این مشخصات طراحی شده و کاربر میتواند با علامت زدن ابتدا و انتهای فهرست مورد نظر خود و انتخاب گزینه چاپ فهرست از منوی اطلاعات مشترکین این فهرست را چاپ بگیرد. (عکسها: پنجره چاپ فهرست و پیش نمایش چاپ
در همین زمینه: نرم افزار چاپ برچسب بارکدی کنتور گاز کارا
نرمافزار چاپ برچسب بارکدی کنتور گاز کارا مجموعهای از امکانات مورد نیاز برای چاپ برچسب با استفاده از چاپگرهای حرفهای برچسب را فراهم میآورد و میتواند با اعمال تغییراتی برطرف کننده نیاز بسیاری از سازمانها باشد. به دلیل آن که تا به حال فرصت آن دست نداده تا راهنمای کاربری این نرمافزار تهیه گردد، در این نوشته بر آنیم تا بخشی از قابلیتهای نرمافزار را به تصویر بکشیم.
نحوه نصب نرمافزار
نصاب این نرمافزار دقیقا همانند نصاب نرمافزار مدیریت کنتورخوانی گاز کارا طراحی شده و در کمترین زمان ممکن نرمافزار را نصب و آماده استفاده میکند. (برای اطلاع از نحوه نصب نرمافزار مدیریت کنتورخوانی گاز کارا اینجا را ببینید.)
اطلاعات ورودی
اطلاعات ورودی میتواند از فایلهای لیست سفید و یا سفارش برچسب دریافت گردد، یا یکی یکی به صورت دستی وارد شود و یا این که (در صورتی که نیازی به درج کد آدرس [از مشخصات مشترکین گاز] بر روی برچسبها نیست) به صورت سری و بر اساس قواعد محاسبه کد کنترل شماره اشتراک تولید شود. نام شرکت و نام ناحیه که بر روی برچسبها درج خواهد شد نیز باید جداگانه وارد گردد.
معمولا کاربران این نرمافزار برچسبهای خود را به ترتیب کد آدرس چاپ میگیرند ولی برای موارد خاص پیشبینی تغییر نحوه مرتب سازی نیز صورت گرفته است.
انتخاب نوع چاپگر
نرمافزار چاپ برچسب بارکدی کنتور گاز کارا از زبان ZPL که مخصوص چاپگرهای پیشرفته تولید شرکت Zebra میباشد پشتیبانی میکند و با استفاده از این زبان از قابلیتهای ویژه این نوع چاپگرها استفاده میکند. در این حالت نرمافزار از راهانداز به عنوان یک واسطه استفاده نمیکند و دستورات چاپ را مستقیما روی درگاه متصل به چاپگر (که میتواند از نوع سریال یا موازی باشد) ارسال میکند. در نتیجه با استفاده از این قابلیتهای ویژه میتوان در حین چاپ تنظیمات سرعت و کیفیت را تغییر داد و در ضمن به بالاترین بازدهی ممکن برای چاپ با این گونه چاپگرها رسید.
از سوی دیگر این نرمافزار از چاپگرهای برچسب عادی که از این زبان پشتیبانی نمیکنند نیز پشتیبانی میکند اما در هر صورت برخی امکانات پیشرفته کنترلی در اختیار کاربر قرار نخواهد گرفت.
انتخاب نوع چاپگر از طریق جعبه گفتگوی زیر انجام میپذیرد:
انتخاب فهرست چاپ
فهرست چاپ با تعیین ردیف آغاز و پایان مشخص میگردد. کاربر میتواند با استفاده از دو مشخصه شماره اشتراک و کد آدرس در فهرست جستجو کند.
چاپ
بعد از مشخص کردن فهرست چاپ کاربر میتواند آنها را چاپ کند. یکی از مشکلات کار با چاپگرهای برچسب آن است که این چاپگرها نیازمند آن هستند که بعد از چاپ هر چندهزار برچسب با برچسب خام و یا ریبون تغذیه شوند. لذا نیاز است که فرایند چاپ متوقف شود و پس از انجام این عمل کار ادامه یابد.
کاربر میتواند در صورت نیاز مشخص کند که فرایند چاپ لازم است پس از چاپ تعداد معین برچسب متوقف گردد و با فرمان وی دوباره ادامه پیدا کند (اگر از چاپگرهای سازگار با ZPL استفاده میشود نیازی به استفاده از این قابلیت نیست چرا که نرمافزار در حین چاپ بسیار منعطف است). علاوه بر آن میتواند مشخص کند که نوع برچسبهای مورد نیازش کدام است (بارکددار، بدون بارکد، بارکددار و بدون بارکد به صورت متوالی و یا بر اساس درخواست ثبت شده در فایل سفارش برچسب). انتخاب میزان درجه تیرگی، سرعت چاپ و درگاهی که چاپگر به آن متصل است از دیگر انتخابهای اولیه کاربر است.
وقتی فرایند چاپ آغاز میشود میزان پیشرفت آن در پنجرهای مانند شکل زیر به اطلاع کاربر میرسد. کاربر (فقط برای چاپگرهای سازگار با ZPL همانند Zebra Z۴MPlus) میتواند در حین چاپ سرعت چاپ و تغییر دهد و یا فرایند چاپ را موقتا متوقف کند، چند رکورد به عقب برگردد و کار را ادامه دهد. همچنین در صورتی که راهانداز چاپگر سازگار با ZPL نصب نشده باشد (امری که از طرف ما به عنوان ارائه دهندگان نرمافزار توصیه میشود!) در صورتی که به دلیل اتمام مواد خام چاپگر متوقف شود نرمافزار نیز به صورت خودکار متوقف میشود و پس از رفع مشکل چاپگر، فرایند چاپ به صورت خودکار ادامه مییابد.
خروجی نهایی به یکی از دو شکل زیر خواهد بود (برچسب متال):
در این نوشته که با استفاده از این مطلب و بروشورهای شرکت انیاک که یکی از عرضهکنندگان برچسب و ریبون در ایران است تهیه شده انواع مهم ریبونهای مورد استفاده در چاپ به شیوه انتقال حرارت را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
ریبون رزین
ریبونهای رزین یا Resin/Wax کیفیت چاپ بالایی دارند و بیشتر برای چاپ بر روی برچسبهای متال، پی وی سی و تایوک استفاده میگردند چون چاپ بر روی این برچسبها خیلی مهم بوده و سالهای سال باید بمانند. البته از این نوع ریبونها در چاپ بر روی برچسبهای دیگر هم میتوان استفاده کرد. موارد استفاده عمومی این نوع ریبون در چاپ برچسبهای مورد استفاده در محیطهای باز، موارد بیمارستانی، محصولات یخ زده، برچسبهای اموال و … میباشد.
ریبون وکس
ریبون وکس یکی از ارزانترین انواع ریبونها میباشد. این نوع ریبون بیشترین استفاده را روی برچسبهای کاغذی را دارد. ریبون وکس مقاومت چندانی از نظر پاک شوندگی در مقابل سایش، شستشو و شرایط محیطی ندارد.
ریبون وکس رزین
ریبون وکس رزین از لحاظ مقاومت و کیفیت چیزی مابین ریبونهای وکس و رزین است و استفاده از آن در چاپ بر روی همه انواع برچسبها امکانپذیر است.
ریبون سوپر رزین
ریبون سوپر رزین یا Premium Resin برای مصارف خاص به کار میرود و بیشتر برای چاپ روی برچسب اموال و پی وی سی به کار گرفته میشود. این نوع ریبون در مقابل شویندههای قوی مقاومت بیشتری دارد و معمولا از آنها در مواردی مانند چاپ بر روی برچسبهایی که در محیطهای باز استفاده میشود و لازم است کیفیت خود را تا زمانی نزدیک به پنج سال حفظ کنند و یا در مجاورت مواد شیمیایی قرار دارند استفاده میشود.
ریبون وکس رنگی
ریبون وکس رنگی در مواردی که نیاز به تنوع و یا تفاوت باشد استفاده میشود.
مارکهای مطرح ریبون
Zebra (که عرضهکننده انواع مختلفی از چاپگرهای برچسب هم هست)، Armor و Ricoh مارکهای مطرح ریبونهای فوقالذکر به شمار میروند.
برچسبهای حرارتی بر دو نوعند: انتقال حرارتی و حرارتی مستقیم. در این نوشته که با استفاده از این منبع تهیه شده توصیفی از هر کدام ارائه میدهیم و سپس مزایا و معایب هر دسته را برخواهیم شمرد:
برچسبهای انتقال حرارتی
در چاپ به روش انتقال حرارت، ریبون بر روی سطح برچسب حرکت میکند و برچسب و ریبون با هم از بین یک صفحه فلزی و یک هد مخصوص چاپگر عبور میکنند. هد مخصوص چاپگر که داغ است روی ریبون قرار میگیرد و باعث میشود پوششی از ریبون به سطح برچسب منتقل شود و تصویر مورد نظر بر روی برچسب نمایان گردد.
برچسبهای انتقال حرارتی به صورت رولی یا دستههای تازده شده متصل به هم تولید میشوند. این دسته از برچسبهای حرارتی لازم نیست از جنس کاغذ خاصی باشند فقط باید وزن، اندازه رول و اندازه تک برچسب آنها متناسب با چاپگر حرارتی مورد نظر باشد.
مزایا:
* امکان چاپ فوری با کیفیت بالا را فراهم میآورد.
* با آن میتوان برچسبهای بارکدی با کیفیت بالا چاپ نمود.
* برچسبهای انتقال حرارتی ارزانتر از برچسبهای حرارتی مستقیم هستند.
* تنوع جنس آن بسیار بیشتر از نوع حرارتی مستقیم است.
* تجهیزات چاپ خاص آن ساده و ارزان است و هزینه نگهداری این تجهیزات نیز پایین است.
* چاپگر آن کوچک و کم صداست.
* سرعت چاپ آن اغلب از نوع حرارتی مستقیم بالاتر است.
* چاپگرهای انتقال حرارتی برای محیطهای صنعتی از چاپگرهای لیزری، جوهرافشان و یا ماتریسی مناسبتر است.
معایب:
* سرعت چاپ به لحاظ سرد و گرم شدن متوالی هد چاپگر محدود است.
* تصویر چاپ شده توسط برخی ریبونهای انتقال حرارتی میتواند خراشیده یا سیاه شود.
* چاپ رنگی محدود به رنگ ریبونهای موجود است.
برچسبهای حرارتی مستقیم
در چاپ به روش حرارتی مستقیم نیازی به استفاده از ریبون برای چاپ وجود ندارد. در این روش ماده تشکیل دهنده برچسب به حرارت حساس است. هد چاپگر برای چاپ داغ میشود و وقتی با ماده برچسب تماس پیدا میکند باعث انجام واکنشی شیمیایی میشود که تصویر مورد نظر را بر روی برچسب ایجاد میکند.
برچسبهای حرارتی مستقیم به صورت رولی یا دستههای تازده شده متصل به هم تولید میشوند. برای چاپ بر روی این برچسبها لازم است از یک چاپگر حرارتی برچسب استفاده شود. همه این دسته از برچسبها از جنس خاصی هستند.
مزایا:
* امکان چاپ فوری با کیفیت بالا را فراهم میآورد.
* با آن میتوان برچسبهای بارکدی با کیفیت بالا چاپ نمود.
* جمع هزینهها پایینتر از روش انتقال حرارت است.
* تجهیزات چاپ خاص آن ساده و ارزان است و هزینه نگهداری این تجهیزات نیز پایین است.
* چاپگر آن کوچک و کم صداست.
* چاپگرهای انتقال حرارتی برای محیطهای صنعتی از چاپگرهای لیزری، جوهرافشان و یا ماتریسی مناسبتر است.
معایب:
* نوع جنس خاصی از برچسبهای حرارتی مستقیم مورد نیاز است. تنوع این نوع برچسبها کم است.
* طول عمر برچسب پایین است. در طول زمان قسمت چاپ شده در مجاورت حرارت، نور خورشید و نور فرابنفش تیرهتر میشود.
* هد چاپگر در اثر تماس با رویه برچسب زودتر فرسوده میشود.
* سرعت چاپ پایینتر از روشهای دیگر چاپ است.
* امکان چاپ رنگی وجود ندارد.
یک بارکد (بعضی معادل فارسی رمزمیله را برای این واژه به کار میبرند) نوعی نمایش تصویری اطلاعات بر روی سطوح است که اطلاعات آن را میتوان توسط ماشین بازخوانی نمود. بارکدهای اولیه اطلاعات را در قالب عرض و فاصله خطوط موازی چاپ شده ذخیره میکردند و به صورت یک دسته از خطوط مستقیم موازی دیده میشدند اما امروزه بارکدها ممکن است -بسته به نوع- به شکل یک دسته نقطه، یک دسته دایره هم مرکز و یا به صورت مخفی شده در تصاویر نیز ظاهر شوند. بارکدها توسط یک اسکنر نوری که دستگاه بارکدخوان نامیده میشود بازخوانی میشوند و اگر در تصاویر مخفی شده باشند توسط نرمافزار خاصی از آن بیرون کشیده میشوند. بارکدها به صورت گستردهای در پیادهسازی سیستمهای جمعآوری خودکار اطلاعات شناسهها که سرعت و دقت ورود اطلاعات را بالا میبرند کاربرد دارند.
در حالی که پیش از این قواعد رمزگذاری بارکدها فقط اجازه نمایش اعداد را میداد به کمک نشانهگذاریهای جدید میتوان از مجموعه حروف بزرگ الفبای انگلیسی تا مجموعه کامل نویسههای ASCII و حتی بیشتر از آن را در یک بارکد گنجاند. نیاز به گنجاندن دادههای بیشتر با توجه به محدودیت اندازه بارکدهای اولیه به ظهور رمزهای ماتریسی (نوعی بارکد دوبعدی) انجامید که برخلاف بارکدهای اولیه به جای آن که از دستهای از میلههای موازی تشکیل شده باشد جدولی متشکل از سلولهای مربع شکل است. بارکد پشتهای سازشی بین بارکد دوبعدی و بارکد میلهای است که نشانهگذاریهای قدیم بارکدهای میلهای را گرفته و در قالبی که اجازه وجود چند ردیف از بارکدهای میلهای را میدهد میگنجاند.
اجرای موفق یک سیستم بارکدی در گرو انتخاب درست جنس برچسبهای بارکدی و ضخامت آنهاست. نوع برچسب (لیبل) انتخابی شما باید علاوه بر اقتصادی بودن، متناسب با امکانات چاپگر برچسب شما و قدرت اسکن دستگاه بارکدخوان شما باشد. در این نوشته (که تلفیقیست از این مطلب و بروشورهای شرکت انیاک که یکی از عرضهکنندگان این مواد در ایران است) انواع پرکاربرد برچسبهای موجود در بازار را از لحاظ جنس مورد بررسی قرار میدهیم:
برچسب کاغذی
برچسبهای کاغذی انواع مختلفی دارند از قبیل (گلاسه ، نیمه گلاسه ، مات) و از نظر رنگ هم تنوع بسیار دارند (آبی ، بنفش ، قرمز و …) در حقیقت برچسبهای کاغذی را میتوان به هر رنگی در آورد. این برچسبها از نظر مارک هم متنوع هستند ( فنلاند، جک و فاسون آلمان، رول کاور ایتالیا و …) و از نظر خاصیت چسبندگی دارای انواع پرچسب و معمولی میباشند. عمده مصارف این برچسبها در صنعت نساجی میباشد که از این برچسبها بر روی محصولات خود جهت ردیابی محصول استفاده میکنند. البته برچسبهای کاغذی در صنایع دیگری به خصوص بر روی بسته بندیهای کالاها کاربرد زیادی دارند. از ویژگیهای این نوع برچسب می توان به ارزان بودن، براق بودن و داشتن سطحی صاف، چسبدار و مقاوم بودن و جنس اکریلیک پشت آن اشاره نمود. این نوع برچسبها در محیطهای تمیز و خشک و برای کاربردهای کوتاه مدت طراحی شدهاند.
برچسب متال
این گونه برچسبها از نوعی آلیاژ فلز ساخته شده است و مقاومت زیادی ازنظر کشیدگی دارند و در عین حال در دمای بین منهای ۴۰ درجه سانتیگراد و مثبت ۲۲۰ درجه سانتیگراد تمام خواص خود از جمله چسبندگی را حفظ می کند. همچنین ضد خش بوده و در صورتی که برای چاپ از ریبون خاص خود استفاده شود کیفیت چاپ روی آن عالی شده، در مقابل حرارت و شویندههای قوی مقاوم میباشند. بیشترین مصرف این برچسبها در بخش لوازم خانگی و در بخش تولید لوازم خودرو و الکتروموتورها برای نمایش شناسه محصولات میباشد. برچسبهای متال دارای رنگ نقرهای میباشند و برای چاپ بر روی آنها باید از ریبون رزین استفاده کرد.
برچسب پی وی سی
برچسب های پی وی سی حالت پلاستیکی داشته و تا ۸۰ درجه سانتی گراد حرارت را تحمل میکنند و دارای مقاومت از نظر کشیدگی میباشند. این گونه برچسبها در مقابل عوامل محیطی از قبیل باد و باران و گرمای آفتاب مقاوم هستند که در بخشهای لوازم خودرو و لوازم خانگی و داروسازی استفاده زیادی دارند و دارای انواع مات و براق میباشند.
برچسب پلی پروپیلن
از ویژگیهای این نوع برچسب می توان به ضخامت سه میلیمتری، سفیدرنگ بودن، پلاستیکی بودن، چسبنده بودن و مقاوم بودن آن تا دمای ۸۰ درجه سانتیگراد اشاره نمود که محصولی مفید برای استفاده در مصارف خانگی می باشد.
برچسب پلی استر
این نوع برچسبها بسیار بادوام بوده و دارای دو میلیمتر ضخامت می باشند. از ویژگیهای این نوع برچسب می توان به مقاوم بودن آن تا دمای ۱۳۲ درجه سانتیگراد اشاره نمود. این نوع برچسب در مقابل عناصر شیمیایی، نفت و انواع حلالها مقاوم بوده و انتخاب خوبی برای کاربردهای بلندمدت میباشند.
برچسب براق پلی استر
این نوع برچسبها دارای دو میلیمتر ضخامت بوده، نقرهای رنگ میباشند و در برابر عناصر شیمیایی و حرارت بالا مقاومند.
برچسب پشت متال
این گونه برچسبها بسیار پرچسب بوده و برای موارد خاصی، مورد استفاده قرار می گیرند و آنها را برای چسباندن در سطوح روغنی (جاهایی که آغشته به روغن میشوند) به کار میگیرند.
برچسب انهدام پذیر
از ویژگیهای این نوع برچسبها شکننده بودن، سفید رنگ بودن، شکسته شدن برچسب بعد از جدا شدن از سطوح می باشد که انتخابی خوب برای برچسبهای امنیتی ( سکوریتی یا گارانتی) میباشد.
برچسب سکوریتی
این گونه بر چسبها در بحثهای امنیتی و گارانتی محصولات استفاده می شوند و معروف به برچسب گچی بوده و بعد از چسباندن به محصول به هیچ طریقی قابل کندن نیستند و در صورت سعی به کندن، این نوع برچسبها خرد میشوند که بیشتر برای گارانتی محصولات الکترونیکی استفاده میشوند. همچنین میتوان از آنها به جای برچسب اموال هم استفاده کرد.
برچسب شفاف
این گونه برچسبها بیشترین مصرف را در بخش خودرو دارند و اصولاً روی شیشه خودرو استفاده میشوند. البته در شرکتهای ساخت شیشه و یا کارت ضمانت محصولات الکترونیکی هم استفاده دارد. این برچسبها بیرنگ بوده و از هر دو طرف، نوشتههای روی آن مشخص میباشد.
برچسب اموال
این گونه برچسبها همانطور که از اسمش پیداست برای اموال سازمان و شرکتهای بزرگ استفاده میشود و همچنین همان بحث امنیتی برچسبهای سکوریتی را دارا میباشد ولی از نظر نوع جنس بسیار ضخیمتر از دیگر برچسبها میباشد.
برچسب وفید
این گونه برچسبها نیز در بحث گارانتی استفاده دارند از نظر کشیدگی مقاومت بالا دارند و حرارت را تا ۸۰ درجه سانتیگراد را تحمل میکنند و در دو نوع شطرنجی و نقره ای عرضه میشوند:
شطرنجی: این نوع برچسب وید هنگامی که به محصول چسبانده میشود ، زمان جدا شدن، برچسب به صورت شطرنجی جدا شده و قسمتی از برچسب روی محصول باقی میماند و برچسب غیر قابل استفاده مجدد میگردد.
نقرهای: این نوع برچسبها وقتی به محصول چسبانده میشوند، زمان جدا شدن، کلمه VOID به صورت انگلیسی روی محصول باقی میماند و برچسب غیر قابل استفاده مجدد میگردد.
برچسب حرارتی
این گونه برچسبها به صورت حرارتی بوده و نیازی به ریبون برای چاپ ندارند و بیشتر در بخش پوشاک به کار میروند که در مکانیزه کردن سیستمهای فروشگاهی مورد استفاده قرار میگیرد.
تگ لیبل (امنیتی)
این گونه برچسبها دارای مدار مغناطیسی بوده و در فروشگاه و انبارها برای جلوگیری از سرقت و بیرون بردن غیر مجاز کالا استفاده دارند، البته این امر منوط به نصب سیستمهای دزدگیر جلوی درب خروجی انبار یا فروشگاه میباشد.
برچسب تایوک
از این گونه برچسبها بیشتر در صنایع خودروسازی استفاده میشود و از الیاف پارچه به صورت فشرده ساخته شده است. یکی از استفادههای مهم آن بر روی درخت سیم بوده که دو سر آن را به هم چسبانده و به هیچ وجه از هم جدا نمیشود.
رول پارچهای
این گونه رولها در بخش پوشاک مصرف میشوند و بدون چسب میباشند.
مارکهای مطرح برچسب
برچسبهای کاغذی و پی وی سی و حرارتی: مارک فنلاند و فاسون آلمان
برچسبهای متال و پی وی سی و وید و تایوک: مارک رول کاور ایتالیا
برچسبهای پشت متال: مارک فاسون آلمان
برچسبهای اموال: مارک تری ام امریکا