گردش در سایت


بایگانی مطالب با موضوع دیدگاه

۳ اردیبهشت ماه ۸۵

نتایج نظر سنجی قبلی:

نتایج نظر سنجی قبلی

نظرسنجی جدید:

نظرسنجی جدید

پی‏نوشت: نتایج این نظرسنجی:

نتایج آخرین نظرسنجی

۱۹ فروردین ماه ۸۵

یک ارائه‌دهنده خدمات (شرکت، متخصص و …) برای شناساندن خود به مشتری بالقوه انتخابها و روشهای گوناگونی پیش رو دارد: تبلیغات از طریق رسانه‌های مختلف (چاپی، صوتی و تصویری، اینترنتی و …)، برقراری ارتباط مستقیم با مشتری بالقوه، درخواست و دریافت کمک از مشتریان بالفعل خود و … .

اینترنت ابزارهای گوناگونی را در اختیار کاربران خود گذاشته است: ابزارهای رسانه‌ای برای آنها که نیاز دارند شناخته شوند (مثل همان ارائه‌دهندگان خدمات) و ابزارهای جستجو برای آنهایی که نیاز دارند ببینند و بشناسند (اگر این دسته از کاربران به دنبال یافتن ارائه‌دهندگان خدمات باشند می‌توانند همان مشتریان بالقوه باشند).

برپایی یک رسانه اینترنتی (سایت) رسمی آبرومند برای یک شرکت نیازمند صرف زمان و هزینه برای تولید محتوای متناسب با داشته‌های شرکت است به گونه‌ای که ضمن گنجانیده شدن کلمات کلیدی احتمالی -که مشتریان بالقوه آنها را برای یافتن شرکت مورد نظر خود به کار خواهند گرفت- به خوبی سازماندهی شده باشد. این مسأله باعث می‌شود که شرکتها در انتخاب محتوا برای سایت اینترنتی رسمی خود مجبور شوند از ارائه برخی تواناییها و اطلاعات مرتبط خود که ممکن است در چارچوب سازماندهی شده‌ای که برای محتوای سایت رسمی خود طراحی کرده‌اند به دلایل مختلف (نیاز به سازماندهی و مستند شدن در زمان مناسب، در دسترس نبودن برخی اطلاعات در زمان طراحی چارچوب محتوای سایت، ناتمام بودن کار و یا به دلایل مختلف نیمه‌کاره رها شدن آن و …) نگنجد صرف نظر کنند.

وبلاگ

اینجاست که شاید یک رسانه غیررسمی (یا حداقل غیررسمی‌تر) می‌تواند مفید واقع شود: چیزی شبیه یک وبلاگ که بتوان مطالب خارج از چارچوب محتوای رسمی و همچنین اطلاعات کارهای ناتمام و در دست انجام را آسانتر و با صرف زمان کمتر (با تکیه بر توقع پایین‌تری که مخاطب از یک وبلاگ در مقایسه با یک سایت رسمی دارد) در دسترس گذاشت و با استفاده از آن میزان تأثیر رسانه اینترنتی خود را افزایش داد.

عوامل دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند بر اهمیت داشتن وبلاگ مرتبط با فعالیتهای شرکت بیفزایند. از جمله مهمترین آنها بالا بودن آمار مخاطبان وبلاگهاست. در واقع مخاطب یک سایت اینترنتی انتظار ندارد محتوای یک سایت رسمی در مقاطع کوتاه مدت زمانی تغییر کند لذا امکان مراجعه مجدد او به یک سایت رسمی کم است. حال آن که مخاطب انتظار دارد یک وبلاگ در مقاطع زمانی کوتاه مدت با مطالب جدید بروز شود و این امر امکان مراجعه مجدد او را افزایش می‌دهد. از دیگر عوامل می‌تواند تعداد زیاد ابزارها و موتورهای جستجوی مرتبط با محتوای (به طور خاص) وبلاگی باشد که احتمال یافته شدن را برای یک وبلاگ افزایش می‌دهد.

در هر صورت ما تصور می‌کنیم با جدی‌تر شدن حضور اینترنتی شرکتها و مخاطب جویی جدی آنها در اینترنت، اهمیت استفاده از وبلاگ و همچنین کاربردهای تجاری این رسانه روز به روز روشن‌تر خواهد شد.

شرکت فنی و مهندسی فن آوران داده افزار کارا

سالی که آخرین روزهای آن را پشت سر می‌گذاریم برای فن‌آوران داده‌افزار کارا سال آغاز بود. سال معرفی شرکت و اعلام آغاز فعالیت. سال ارسال دموی نرم‌افزارها و جلسات معرفی شرکت. عملکرد شرکت در طول فعالیت چند ماهه خود از نگاه ما به عنوان اداره‌کنندگان آن رضایت‌بخش بود. هدف ما در ماههای آغازین کارمان آن بود که نرم‌افزارهای آماده خود را به مشتریان خود در سطح کشور (که شامل طیف خانواده شرکتهای گاز استانی و شرکت ملی گاز ایران می‌شد) معرفی کنیم و در سطح استان مرکزی نیز هر جا که احساس می‌شد نیازمندیهای لازم برای آغاز یک پروژه در زمینه سیستمهای جمع‌آوری اطلاعات وجود دارد تواناییهای خود را مطرح سازیم.

نرم افزار مدیریت کنتورخوانی شرکتهای گاز کارا

سایت اینترنتی شرکت بر خلاف آمارها که چندان پرمخاطب نشان نمی‌داد (متوسط ۴۷ بازدیدکننده در روز برای سه ماه اخیر که احتمالاً به خاطر تخصصی بودن موضوع کار شرکت بوده) با توجه به تعداد تماسهای تلفنی حاصل از بازدید از آن بسیار مؤثر نشان داد. بسیاری از علاقمندان به موضوع سیستمهای جمع‌آوری اطلاعات از شهرهای مختلف، اطلاعات مورد نیاز خود را در مورد سخت‌افزار و نرم‌افزار و شرکتهای فعال در زمینه بارکد از ما دریافت نمودند.

نرم افزار مدیریت کنتورخوانی شرکتهای گاز کارا

در سال آینده تلاش می‌کنیم تا دامنه فعالیتهای خود را گسترش دهیم و علاوه بر سیستمهای جمع‌آوری اطلاعات روی سیستمهای مبتنی بر وب و کاربردهای اینترانتی کار و تبلیغ کنیم و در صورت امکان روی حوزه‌های کاری فراتر از استان کار کنیم. در سال آینده انتظار داریم برخی از مذاکرات انجام شده به آغاز پروژه‌های جدید منجر شود و همچنین نرم‌افزارهای آماده خود را فراتر از مرزهای استان مرکزی در حال استفاده ببینیم.

در اولین نظرسنجیمان از شما خواسته‌ایم به ما بگویید که نظرتان راجع به لزوم بروز کردن سیستمهای جمع آوری اطلاعات در شرکتها با توجه به زمانبر بودن ایجاد تغییر چیست؟

نتایج اولین نظرسنجی

بروز کردن در حالت کلی متضمن تغییر است. تغییر گاهی خیلی ریشه‌ایست و راه‌حلها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اما اغلب، تغییرات سطحی‌تر هستند و فقط ابزارها هستند که تغییر می‌کنند.

اگر خواسته باشیم از تغییر راه‌حلها در سیستمهای آماده خودمان مثال بیاوریم می‌توانیم جایگزینی سیستم کنتورخوانی بارکدی را به جای سیستم کنتورخوانی به ترتیب خط سیر (یکی از مشخصات مشترکین گاز که به موقعیت جغرافیایی آنها در منطقه بستگی دارد، در واقع یک نسخه شرکت گازی از کدپستی ده‌رقمیست) مثال بیاوریم. در اینجا روش کار تغییر می‌کند. از تغییر ابزارها هم می‌توانیم به ادامه سیستم کنتورخوانی به ترتیب خط سیر با استفاده از دستگاههای جمع‌آوری اطلاعات جدید مثال بیاوریم.

تغییر سیستم چه از نوع تغییر راه‌حل باشد و چه از نوع تغییر ابزار متضمن صرف زمان و هزینه است. به هر حال کاربران با سیستم قدیمی آشنایی دارند و هر چند سیستم جدید آسان‌آموز باشد نیاز به آموزش کار با سیستم جدید را دارند.

اما تغییر سیستم معمولا در چند حالت مختلف اتفاق می‌افتد. معمولی‌ترین حالت آن است که سیستم جدید امکاناتی را ارائه می‌کند که در سیستم قدیمی وجود ندارد و ما اکنون مجبور به استفاده از این امکانات هستیم (اجبار را افزایش حجم داده‌ها به مقداری که در سیستم قدیمی پیشبینی نشده، عدم ارائه ابزارهای مورد استفاده در سیستم قدیمی و پشتیبانی آنها در بازار و مانند آن باعث می‌شوند). یک زمان هم ما واقعا مجبور به استفاده از امکانات جدید نشده‌ایم اما برای افزایش بهره‌وری رو به سیستم جدید می‌آوریم تا در صورت برخورد به مشکل با سیستم قدیمی فرایند تغییر را در بازه زمانی طولانی‌تر و با مشکلات کمتری به انجام برسانیم. حالت دیگر آن است که ما همواره سعی کنیم بروزترین سیستمهای در دسترس را در سازمان خود داشته باشیم.

در اینجا سؤالی که ما در نظرسنجیمان مطرح کرده‌ایم نمود پیدا می‌کند. به نظر شما چگونه باید در این زمینه تصمیم گیری نمود؟ تا زمانی که مجبور نیستیم سراغ سیستمهای جدیدتر نرویم؟ اگر ثابت شد سیستم جدید به صرفه‌تر است سراغ سیستم جدید برویم؟ یا همواره سعی کنیم از آخرین و بروزترین سیستم استفاده کنیم؟

این مقاله عینا از پایگاه اطلاع رسانی شرکت گاز استان مرکزی برداشته شده است.

نشانی منبع: http://www.nigc-mpgc.ir/reports.asp?id=۸۴۰۴۰۱۰۱

تاریخ انتشار: ۱ تیر ماه ۸۴

در تاریخ ۸۳/۲/۳۰ در جلسه رؤسای خدمات کامپیوتر شرکت های گاز استانی در محل شرکت ملی گاز ایران از استفاده شرکت گاز استان آذربایجان غربی از دستگاه PDT برای کنتور خوانی اطلاع یافتیم .( لازم به ذکر می دانم که جلسه مذکور در مورد سیستم جدید امور مشترکین شرکت های گاز استانی تشکیل گردیده بود لیکن در این جلسه به موضوع چگونگی عقد قرارداد شرکت های گاز استانی با شرکت میکروسیستم نیز پرداخته شد).

بلافاصله پس از اطلاع از این جریان پروژه « نصب و راه اندازی سیستم جدید کنتور خوانی » در شهرستان محلات به عنوان اولین ناحیه در استان مرکزی طبق برنامه زمانبندی ذیل تعریف و در سال گذشته با موفقیت اجرا شد .

نصب و راه اندازی سیستم جدید کنتورخوانی در محلات

با توجه با اینکه شرکت گاز استان مرکزی تنها شرکتی بود که در سال گذشته با میکروسیستم قرارداد تعمیر و نگهداری DCH نداشت لذا مشکلات زیادی در اجرای پروژه پیش آمد . لیکن عزم راسخ مدیریت شرکت مبنی بر جایگزینی سیستم های نوین برای این منظور و حمایت معاونت محترم مالی پشتیبانی و تلاش بی وقفه همکاران عزیز بهره برداری علی الخصوص هماهنگ کننده محترم امور مشترکین استان باعث شد که مشکلات در فرصت مناسب برطرف گردد.

عمده ترین اشکال موجود نیز عدم وجود برخی گزارشات مورد نیاز بهره برداری در نرم افزار ارائه شده توسط شرکت رادفن آور (در مقایسه با نرم افزار ITRON ) بود که البته این مشکل با پشتیبانی نرم افزاری پرسنل واحد کامپیوتر ستاد شرکت حل می شد لیکن لازم است نرم افزار طوری طراحی و تکمیل شود که اپراتور یا کاربر نهایی بتواند به راحتی نیاز خود را برآورده کند.

پس از مدتی تهیه نرم افزارهای لازم برای چاپ برچسب و نرم افزار کنتور خوانی روی PDT و PC SIDE در اراک توسط شرکت فنی و مهندسی فن آوران داده افزار کارا آغاز گردید.

با شروع سال جدید « توسعه سیستم کنتور خوانی بارکدی » طبق برنامه زمانبندی ذیل در دستور کار این شرکت قرار گرفت که لازم می دانم به شرح فعالیت های این برنامه بپردازم:

توسعه سیستم کنتورخوانی بارکدی

در ضمن با توجه به اینکه برخی فعالیتها در پروژه قبلی صورت گرفته بوده دیگر نیازی به تکرار آنها در این پروژه احساس نشد.

۱-بررسی مشکلات تجربه شده در محلات و استان آذربایجان غربی : در این مرحله با حضور در شرکت گاز استان آذربایجان غربی موارد اشتراک و اختلاف در مورد این سیستم بررسی و راهکارهای ممکن پیشنهاد گردید. ( این گزارش را ببینید)

۲-رفع نقایص نرم افزاری موجود: این مرحله با توجه به اینکه نرم افزارهای تهیه شده در حال تکمیل می باشد و نیازهای کاربران در حین اجرای نرم افزار مطرح می گردد تا پایان پروژه ۸۴/۱۰/۲۶ ادامه خواهد یافت.

۳-راه اندازی و نگهداری پایگاه اطلاع رسانی کنتور خوانی بارکدی : با توجه به لزوم اطلاع رسانی در این خصوص نیاز به راه اندازی چنین پایگاهی احساس شد. پیشنهاد می شود شرکت های دیگر نیز (اعم از شرکت های گاز استانی یا شرکت های خصوصی که در زمینه تامین سخت افزارها و نرم افزار های لازم فعالیت می کنند) در این رابطه بررسی و فعالیت بیشتری نمایند. ضمناً در راستای اطلاع رسانی بیشتر این شرکت برگزاری سمینار «بررسی سیستم های کنتور خوانی » را در دستور کار خود دارد.

۴-بررسی سخت افزار های مورد نیاز و تهیه تقاضای خرید : این فعالیت توسط واحد کامپیوتر انجام گرفته است.

۵-خرید سخت افزار : این مرحله با توجه به اینکه به امور کالا مربوط می شود دیرتر از موعد مقرر پایان یافت . در این مرحله از ۴ شرکت برای خرید سخت افزار استعلام و شرکت زبراسیا برنده شد.

۶-تکمیل تغییر سیستم کنتورخوانی مهاجران و نیمور : با توجه به اینکه مهاجران شرایط مناسبتری برای شروع استفاده از برنامه جدید را دارا بود و نیمور نیز تحت نظر ناحیه محلات می باشد که در سال گذشته سیستم کنتورخوانی محلات تغییر کرده بود ، لذا این دو ناحیه به صورت جداگانه در برنامه امسال در نظر گرفته شدند.

نواحی دیگر که در برنامه امسال قرار دارند : فرمهین – صنایع اراک – صنایع ساوه – شازند – آستانه – توره – آشتیان- خنداب- کمیجان – میلاجرد

۷-برگزاری جلسه اطلاع رسانی در محلات : در تاریخ ۸۴/۲/۱۸ در ناحیه محلات جلسه اطلاع رسانی برنامه سیستم کنتور خوانی بارکدی با حضور افراد زیر برگزار گردید:

آقایان محسن کهوند – عباس خسروبیگی – محمد مهدی سمیعی – حسین قاسمی – محمد رضا اکبری – محسن رضایی مطلق – مهدی بدخشان – منصور حیدری- حمید رضا محمدی – محمد رضا رضایی – حمید داود آبادی – خلیل اسدی

موارد مطرح شده و تصمیم گیری ها:

۱-سابقه و فلسفه استفاده از سیستم کنتورخوانی بارکدی تبیین و وضعیت کشور و استان و افق آینده کار تشریح گردید. پیش بینی میشود با توجه به مزایای این سیستم و الزامات تکنولوژیکی و ابراز علاقه برخی دیگر از شرکت های گاز استانی مبنی بر استفاده از این روش تعداد شرکت های گاز استانی استفاده کننده در سال جاری از ۷/۷ درصد به ۲۳ درصد افزایش یابد.

۲-ملاحظات سخت افزاری و نرم افزاری و مسائل فنی مطرح و مقایسه سیستم با سیستم قبلی انجام شد و مزایای این سیستم خصوصا عدم محدودیت برای اعمال تغییرات احتمالی آتی متناسب با روند پیشرفت تکنولوژی شرح داده شد.

۳-گزارش کار و آمار و اطلاعات مربوط به بهره برداری در نصب بر چسب ها و … در زمان انجام پروژه محلات ارائه گردید و مشکلات موجود نیز که عمدتا نرم افزاری و مربوط به عدم وجود برخی امکانات در مقایسه با نرم افزار قبلی کنتور خوانی می باشد بیان شد و قرار شد که این امکانات به نرم افزار های جدید اضافه شود . ضمنا اعلام شد که برخی از اشکالات موجود در برنامه نصب شده در ناحیه مهاجران رفع گردیده است.

۴-پیشنهاداتی در خصوص موارد مربوط به بهره برداری اعم از چگونگی نصب بر چسب ها و در مورد خود برچسب ها و همچنین تهیه یک برنامه رادیو تلویزیونی جهت اطلاع رسانی و یا اطلاع رسانی از راههای دیگر ارائه شد.

۵-قرار شد تجربیات بدست آمده و نقطه نظرات مربوط به نصب برچسب ها توسط ناحیه محلات تا تاریخ ۸۴/۲/۲۵ به واحد خدمات کامپیوتر ارائه و در اختیار سایر نواحی لازم قرار گیرد.

۸-مرحله اول تغییر سیستم کنتورخوانی ۱۰ ناحیه: این مرحله شامل خرید و چاپ برچسب ها – تحویل برچسب ها به نواحی و نصب آنها – اطلاع رسانی به مشترکین نواحی توسط بروشور های چاپ شده می باشد.

۹-مرحله دوم تغییر سیستم: این مرحله شامل نصب و آموزش نرم افزار – اولین دوره قرائت به روش جدید می باشد.

در پایان لازم بذکر می دانم که با توجه به بررسی های بعمل آمده در خصوص سیستم های مختلف کنتور خوانی در این شرکت ، روش کنتور خوانی بارکدی با شرایط موجود سازگار می باشد و ضمناً شرکت های متعددی در خصوص تامین سخت افزار و نرم افزار های لازم فعا لیت دارند که باعث عدم ایجاد وابستگی به یک شرکت خاص خواهد شد لیکن لازمست شرکت های خصوصی فعال در این عرصه با رویکرد بهتری به این سیستم و با برنامه دراز مدت و پشتیبانی قوی و آمادگی برای استفاده از سخت افزارهای جدیدتر ( مثلاً MC۳۰۰۰) و نرم افزارهای متناسب قدم در این راه بی بازگشت بگذراند.

بیا ره توشه برداریم،
قدم در راه بی برگشت بگذاریم …

این مقاله عینا از پایگاه اطلاع رسانی شرکت گاز استان مرکزی برداشته شده است.

نشانی منبع: http://www.nigc-mpgc.ir/reports.asp?id=۸۴۰۱۲۴۰۱

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ماه ۸۴

مقدمه

سیستم کنتورخوانی بارکدی یک انتخاب جدید برای شرکتهای گاز استانی است که جایگزینی آن نیازمند بررسی کارشناسی دقیق و همه جانبه است تا ضمن کشف و حل مشکلات احتمالی موجود، زمینه استفاده از مزایای این سیستم برای کاربران آن بهتر فراهم گردد. در راه دستیابی به این هدف، مشاوره و همفکری میان شرکتهای گاز استانی استفاده کننده از آن می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

شرکت گاز استان آذربایجان غربی، به عنوان اولین شرکت استفاده کننده از این سیستم تجربه استفاده دوساله از این سیستم را دارد و با توجه به آن که در تمامی نواحی گازرسانی خود به غیر از ارومیه و خوی از این سیستم استفاده می‌نماید مطمئنا به تجاربی دست پیدا کرده که می‌تواند برای سایر شرکتهای گاز استانی داوطلب استفاده از این سیستم، بسیار مفید باشد. از این رو و به دلیل احساس نیاز به تعامل و همکاری با این شرکت گاز استانی پیشگام، شرکت گاز استان مرکزی بر آن شد تا با اعزام کارشناسان درگیر خود با این سیستم به شرکت مذکور، ضمن بازدید از فعالیتهای انجام شده فرایند جایگزینی آن را در حوزه تحت نظارت خود تسریع بخشد.

در این بازدید که در تاریخ یکشنبه بیست و یکم فروردینماه صورت پذیرفت آقایان حیدری (رئیس ناحیه گازرسانی محلات)، رضایی مطلق (هماهنگ کننده امور مشترکین)، خسروبیگی (رئیس خدمات کامپیوتر) و محمدی (کارشناس کامپیوتر) حضور داشتند. برنامه بازدید شامل دیدار و گفتگو با رئیس خدمات کامپیوتر (آقای ارضی)، کارشناسان کامپیوتر ستاد شرکت گاز استان آذربایجان غربی (آقایان گوهری و وحیدی) و هماهنگ کننده امور مشترکین شرکت گاز استان آذربایجان غربی (آقای مرتضی پور)، همچنین ملاقات با آقای عبدالله زاده معاون محترم مالی و پشتیبانی شرکت گاز استان آذربایجان غربی و بازدید از ناحیه گازرسانی اشنویه و گفتگو با رئیس این ناحیه (آقای کاظمی) و همچنین برخی کاربران سیستم در این ناحیه بود. در این گزارش بر آنیم تا خلاصه‌ای از نتایج به دست آمده از این بازدید را انعکاس دهیم.

بازدید از شرکت گاز استان آذربایجان غربی
بازدید از شرکت گاز استان آذربایجان غربی

سابقه در شرکت گاز

با توجه به مشکلات موجود در سیستم کنتورخوانی قدیمی مبتنی بر دستگاههای DCH، اغلب شرکتهای گاز استانی از مدتها پیش درصدد یافتن راه حلی برای مشکلات موجود بودند. با توجه به عدم عرضه یک سیستم جایگزین مناسب اغلب این راه حل را در مذاکره با شرکت ارائه دهنده نرم افزار و دستگاههای DCH (شرکت میکروسیستمهای ایران) جستجو می‌کردند که با توجه به امکانات و توان فنی این شرکت، این راهکار تغییرات عمده‌ای را در پی نداشت.

متصدیان امر در شرکت گاز استان آذربایجان غربی، در راستای انتخاب جایگزین مناسب و مذاکره با شرکتهای ارائه دهنده تجهیزات کنتورخوانی در سال ۸۰ با دستگاههای قابل حمل جمع آوری اطلاعات بارکدخوان از طریق شرکت انیاک آشنا شدند. پیگیریهای آقایان صادقیان (معاون بهره برداری) و ارضی (رئیس خدمات کامپیوتر) منجر به آن شد که یک دستگاه PDT ۳۱۰۰ از شرکت مذکور خریداری گردد و یکی از کارشناسان آن شرکت (آقای بنیادی) اقدام به تهیه نرم افزار مناسب قرائت کنتور گاز نماید. با اثبات این امر که دستگاههای مذکور قابلیت جایگزینی در سیستم کنتورخوانی شرکت گاز را دارند، شرکت گاز استان آذربایجان غربی از اسفندماه ۸۱ سیستم کنتورخوانی هشت ناحیه خود را از حالت قرائت دستی به سیستم کنتورخوانی بارکدی تغییر داد و به تدریج در تمامی نواحی خود غیر از ارومیه و خوی سیستم جدید جایگزین گردید. در این حین، شرکت گاز استان آذربایجان غربی اقدام به تحلیل نیازهای نرم افزاری خود نمود و برای رفع این نیازها، اقدام به برگزاری مناقصه با شرط ارائه نرم افزار نمود که برنده آن همان شرکت مجری اولیه (انیاک) به لحاظ تغییرات داخلی با تأخیر طولانی نرم افزار مورد نظر را ارائه نمود که در واقع همان نرم افزار ابتدایی با تغییر ظاهر است.

برنامه جدید ارائه شده توسط شرکت انیاک

پس از عرضه نتایج به دست آمده در گردهمایی معاونین بهره برداری توسط معاون محترم بهره برداری شرکت گاز استان آذربایجان غربی و جلسه رؤسای خدمات کامپیوتر (این گزارش را هم ببینید) توسط رئیس خدمات کامپیوتر آن شرکت، شرکت گاز استان مرکزی به عنوان دومین شرکت گاز استانی اقدام به جایگزینی سیستم کنتورخوانی ناحیه محلات با سیستم کنتورخوانی بارکدی نمود. تفاوت مهم دو شرکت آن بود که شرکت گاز استان مرکزی کار جایگزینی را در ناحیه‌ای آغاز نمود که قبلا در آن از سیستم مبتنی بر DCH استفاده می‌شد. از این رو با توجه به تجربه کاربران ناحیه از کار با DCH انتظاراتی وجود داشت که در نواحی تجهیز شده در استان آذربایجان غربی به لحاظ عدم وجود تجربه کار با سیستم مکانیزه مشاهده نشده بود. این امر به نوعی نواقص و مشکلات نرم‌افزاری و سخت افزاری را در استان مرکزی بیشتر در برابر دیدگان کاربران نهایی قرار می‌داد.

مشکلات مشترک

با توجه به بروز یک مشکل جدید برای شرکت گاز استان مرکزی با خرابی سخت افزاری یک دستگاه PDT علاقمند بودیم بدانیم که آیا چنین مشکلی برای شرکت گاز استان آذربایجان غربی رخ داده است یا نه. شرکت گاز استان آذربایجان غربی از همان ابتدای استفاده از دستگاههای مذکور به دنبال تهیه یک محافظ مناسب برای نگهداری دستگاه بوده است، محافظهای ارائه شده به همراه دستگاه اغلب کارایی لازم را نداشتند لذا با همکاری یک واحد تولیدی در تبریز محافظهایی با قابلیت استفاده در حین کار برای دستگاههای مورد نظر تهیه شد که امکان صدمه فیزیکی به دستگاه را بسیار پایین آورده است. از این رو مشکل صدمه سخت افزاری برای شرکت گاز استان آذربایجان غربی پیش نیامده بود.

محافظ تهیه شده برای دستگاههای PDT
محافظ تهیه شده برای دستگاههای PDT

ضمن آن که بر خلاف رویه معمول در قرائت کنتور با DCH که کنتورخوان بعد از پایان قرائت اقدام به تخلیه دستگاه می نماید، جهت اطمینان از حفظ اطلاعات قرائت شده، تخلیه دستگاه PDT در تمامی نواحی مجهز به آن، به صورت روزانه انجام می‌شود.

مشکل مشترک دیگر، سرویس دهی با تأخیر بالا از سوی شرکتهای مجری (انیاک در آذربایجان غربی و رادفن‌آور در استان مرکزی) بود. از آنجا که حضور شرکتهای مختلف در این عرصه ضمن ایجاد زمینه رقابت باعث کاهش امکان وابستگی به یک شرکت خاص می گردد، جستجوی شرکتهای ارائه دهنده خدمات مناسب تر مورد توافق شرکتهای گاز استانی آذربایجان غربی و مرکزی بود. در این راستا فکر جداسازی دریافت خدمات نرم افزاری و خرید سخت افزار از جمله راهکارهای مورد توجه هر دو شرکت گاز استانی بود.

فعالیتهای انجام شده در شرکت گاز استان مرکزی جهت تهیه نرم افزار مورد نیاز بدون اتکا به شرکتهای بیرونی مورد توجه متصدیان امر در شرکت گاز استان آذربایجان غربی قرار گرفت.

برنامه مدیریت کنتورخوانی تهیه شده در شرکت گاز استان مرکزی

ملاقات با معاون مالی و پشتیبانی

ملاقات با معاون مالی و پشتیبانی

پس از اتمام مذاکرات با متصدیان امر در واحد خدمات کامپیوتر و هماهنگ کننده امور مشترکین، آقای عبدالله زاده معاون محترم مالی و پشتیبانی ما را به حضور پذیرفت. در جلسه مشترک، عنوان شد که با توجه به مزایای سیستم مذکور بهتر است یک گردهمایی با حضور متصدیان امر در شرکتهای گاز استانی به میزبانی یکی از دو شرکت گاز استانی مرکزی و یا آذربایجان غربی برگزار شود تا بلکه همراهی شرکتهای گاز استانی موجبات جایگزینی یک سیستم توانمندتر را جهت انجام امور قرائت کنتور فراهم نماید.

بازدید از اداره گاز ناحیه اشنویه

بازدید از اداره گاز ناحیه اشنویه

جهت مشاهده نحوه کار سیستم کنتورخوانی بارکدی بازدیدی از اداره گاز ناحیه اشنویه به عمل آمد و ضمن گفتگو با رئیس ناحیه و کنتورخوان ناحیه، روند کنتورخوانی از نزدیک بررسی شد.

بازدید از اداره گاز ناحیه اشنویه

این مقاله عینا از پایگاه اطلاع رسانی شرکت گاز استان مرکزی برداشته شده است.

نشانی منبع: http://www.nigc-mpgc.ir/reports.asp?id=۸۳۰۶۲۱۰۱

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریورماه ۸۳

تعاملات مالی خانواده شرکت گاز با مشترکین گاز طبیعی در سطح کشور به لحاظ ضرورت آن جهت تداوم ارائه خدمات مفید به مشترکین برای این شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است و از این جهت حصول دقت و سرعت کافی در جمع آوری اطلاعات مربوط به کنتورخوانی از اهداف مهم این شرکت به شمار می رود.

در سیستمهای مورد استفاده فعلی از کامپیوترهای دستی موسوم به DCH استفاده می گردد که در آن کنتورخوان بر اساس محدوده جغرافیایی مشخص شده توسط خط سیر به محل استقرار کنتورهای گاز مراجعه می نماید و عدد کارکرد کنتور را برای مشترک ثبت می نماید.

ظهور روشهای جایگزین مناسب برای این سیستم، کارکنان شرکت گاز استان مرکزی را واداشته است تا به تدریج ضمن استفاده از این سیستمهای نوظهور جهت افزایش سرعت و دقت فرایند مذکور برخی مشکلات ذاتی سیستم فعلی را حل نمایند.

از معضلات عمده سیستم کنتورخوانی مبتنی بر DCH می توان به وابستگی آن به خط سیر، عدم وجود امکان کنترل فعالیتهای کنتورخوانها و ایجاد وابستگی ناخواسته شرکتهای استفاده کننده به یک شرکت خاص که انحصارا تهیه و پشتیبانی سیستمهای مبتنی بر DCH را بر عهده دارد اشاره نمود.

سیستم مکانیزه کنتورخوانی با استفاده از تجهیزات بارکد

سیستمهای مکانیزاسیون بارکدی طی سه دهه اخیر کارایی فوق العاده خود را به اثبات رسانده اند و استفاده از آنها در انواع سیستمهای جمع آوری اطلاعات باعث افزایش سرعت، دقت و کارایی این فرایندها شده است.

در سیستم کنتورخوانی بارکدی ابتدا اطلاعات مربوط به مشترک به صورت یک برچسب بارکددار ( که علاوه بر بارکد شامل شماره اشتراک جهت استفاده در موارد ضروری می باشد) بر روی کنتورهای مشترکین الصاق می گردد.

دستگاه مورد نظر برای پیاده سازی سیستمهای کنتورخوانی دستگاه Symbol PDT ۳۱۰۰ می باشد. این دستگاه یک کامپیوتر دستی قابل حمل کامل است که دارای یک اسکنر سر خود نیز می باشد و ورود اطلاعات در این دستگاه هم از طریق Keypad و هم از طریق اسکنر امکان پذیر است.

فرایند کنتورخوانی در سیستم بارکدی با دریافت لیست مشترکین از mainframe و تزریق آن به PC آغاز می گردد. و در طی یک یا چند نوبت لیست مذکور از PC به دستگاه PDT ارسال می گردد.

برای قرائت کنتور، کنتورخوان کد اشتراک را با استفاده از اسکنر دستگاه قابل حمل اسکن می کند تا مشخصات مشترک روی صفحه دستگاه ظاهر شود. سپس کنتورخوان عدد کارکرد کنتور را با استفاده از keypad دستگاه وارد می کند. مصرف توسط دستگاه محاسبه می شود و در صورتی که مقدار مصرف در محدوده تعریف شده نباشد پیغام اخطار داده می شود. در صورتی که کنتور مشترک مشکل داشته باشد کنتورخوان با استفاده از دستگاه، نوع خطا را ثبت خواهد نمود.

در ضمن با توجه به این که لیست مشترکین به ترتیب کد آدرس در دستگاه پرتابل ریخته می شود می توان به کنتورخوان این امکان را داد که به جای اسکن بارکد کد اشتراک، در لیست مشترکین جستجو کرده و مشترک مورد نظر را انتخاب کند.

پس از تخلیه نتایج کنتور خوانی و خطاهای ثبت شده در نرم افزار طرف PC امکانات گزارش گیری متنوعی وجود خواهد داشت.

در انتهای هر سیکل نتایج کنتورخوانی به فایل قابل تزریق به mainframe تبدیل می شود. در ضمن نتایج کنتورخوانی و تمام خطاهای ثبت شده در انتهای هر سیکل به نسخه پشتیبانی اضافه خواهد شد و هر زمان در صورتنیاز از سیکلهای گذشته نیز می توان گزارش گیری نمود.

از مزایای عمده این سیستم می توان موارد زیر را بر شمرد:

-دستگاه مورد استفاده بسیار سبک و کم حجم است.

-ثبت خودکار تاریخ و ساعت کنتورخوانی

-شارژ سریع باتری

-دوام شارژ باتری برای مصرف طولانی تر

-امکان تغییر نرم افزار به دلخواه

-ارائه نرم افزارهای لازم برای کنتورخوانی تحت سیستم عامل ویندوز با کاربری آسان

-ممانعت از انجام کنتورخوانی بدون مراجعه (بدون مراجعه به محل کنتور نمی توان مقدار کنتور را در دستگاه ثبت کرد)

اقدامات شرکت گاز استان مرکزی

شرکت گاز استان مرکزی به عنوان یک شرکت پیشگام جهت استفاده از روشهای نوین پس از اطلاع از اقدامات شرکت گاز استان آذربایجان غربی بر آن شد تا با مجری سیستم کنتورخوانی بارکدی در آن استان ( شرکت رادفن‌آور ) تماس حاصل نموده، مقدمات استقرار سیستم مذکور را در ناحیه محلات به عنوان اولین ناحیه مجهز به این سیستم در استان فراهم آورد.

در سلسله نشستهای برگزار شده که آخرین آنها در تاریخ چهارشنبه هجدهم شهریورماه [سال هشتاد و سه] در محل ساختمان ستاد شرکت با حضور معاونین بهره برداری و مالی پشتیبانی و جمعی از کارکنان واحدهای خدمات کامپیوتر و خدمات مشترکین نواحی اراک، شازند و محلات به اتفاق آقای کیایی (مدیرعامل) و آقای بنیادی (مسئول پروژه کنتورخوانی) از شرکت رادفن آور برگزار شد ویژگیها و مزایای سیستم جدید مورد بررسی قرار گرفت و پس از اتفاق نظر شرکت کنندگان بر استقرار سیستم مذکور مقرر شد امکانات سخت افزاری مورد نیاز تهیه شود و اطلاع رسانی عمومی جهت اطلاع مشترکین از علت نصب برچسبهای بارکددار بر روی کنتورها انجام شود تا با استقرار سیستم مذکور استان مرکزی پس از استان آذربایجان غربی دومین شرکت گاز استانی باشد که رو به استفاده از این سیستم نوین آورده است.